Nieuws

AUDITIE HIP HPOP WEDSTRIJD / DEMO TEAMS

Op zondag 15 mei houden wij een auditie voor onze wedstrijd / demo teams.

Aanvang 12.00 uur

Leeftijd vanaf 7 jaar

Inschrijving is GRATIS!

Wat houd het in?

Trainen en voorbereiden voordemonstraties en wedstirjden, o.a. NK, EK, WK op Top niveau!

Lijkt het je leuk? Probeer het dan!

Danservaring of geen, dat maakt niet uit. Wij werken gericht met individuele aandacht om jouw danstalent te ontwikkelen.

Meld je snel aan! Kom langs of stuur een email naar sportacademievangent@gmail.com

VOL = VOL

 

 
Actief na corona voor ex-corona patiƫnten06-05-2021

Preventiecentrum van Gent biedt een herstelplan voor ex-corona patiënten die langdurig klachten houden.

Zij kunnen gericht aan de slag met hun herstel. Althans, op het moment dat de sportscholen de deuren weer mogen openen.

Er is een begeleidingsprotocol opgesteld en het programma wordt uitgevoerd door gespecialiseerde sportscholen, zogeheten preventiecentra met keurmerk. Dat zijn er momenteel 104 in Nederland. NL Actief, de landelijke branche voor preventiecentra, is een pilot gestart om te kijken hoe men ex-corona patiënten zo goed mogelijk weer op de een kan helpen. Dat pilot heeft nu geresulteerd in een landelijk protocol.

Van Gent denkt een grote rol te kunnen spelen in onder andere de conditie en spieropbouw van ex-covid patiënten. Hiermee geeft men invulling aan het maatschappelijk vraagstuk om revaliderende patiënten te begeleiden naar meer kwaliteit van leven.

Van Gent: "Ik denk dat het goed is dat deze mensen nu ergens terecht kunnen. Wij proberen mensen met klachten conditioneel en qua kracht zo snel mogelijk weer op de rit te krijgen. Het is echt maatwerk! Sportscholen zijn al meer dan 9 maanden (gedeeltelijk) op slot. Volgens van Gent is dat onbegrijpelijk omdat sporten juist goed is voor de gezondheid. Daarbij beweert van Gent dat het inachtneming van de coronaregels kan worden gesport, ook omdat met tijdslots kan worden gewerkt.